3.07.2023

Filmler

Bayram tatilinde izleme fırsatı bulduğum iki film var.

Birisi yıllar önce izlediğim ama sanırım ya sonunu hatırlamadığım ya da sonunu izlememişim Yapay Zeka (A.I. Artificial Intelligence, 2001).  Sevebilen bir android olan küçük çocuk David, tehlikeli olduğu düşüncesiyle yok edilmek üzere onu yapanlara geri gönderilecektir. Ancak anne bunu yapmaz ve onu bir ormanda bırakır. David hayatta kalma bir gerçek insan olma hayalinin peşinde ve annesine dönme mücadelesi veriyor. 

Son kısmı ben pek anlamlandıramadım.  İki bin yıl sonra insanlık yok olmuş ve androidler evrimleşmiş. Bu androidler yapay zekalı çocuğu buzlar altından çıkarıyor. Gelişmiş bu mekalar David'e onu insan yapamayacaklarını söyler ve David'in isteği ile annesini klonlarlar ancak bu klonlar bir gün sonra ölüyorlar.

 


Diğer ise bir kıyamet ve insanlığın sonu tarzı bir film olarak farklı bir açıdan yaklaşıldığını düşündüğüm Sessiz Bir Yer (A Quiet Place Part). Dışı zarar veilemeyen sert bir kabukla kaplı yaratıklar dünyayı istila ediyor. Sese karşı duyarlı olan ve kurbanlarını ses ve gürültüyü algılayarak avlayan bu yaratıklara karşı bir ailenin hayatta kalma savaşı. Film başlıyor ve ses yok. Kimse konuşmuyor. İşaret dili ile anlaşıyorlar. Hep böyle mi olacak diye merak ediyorsunuz. Çok az konuşma mevcut. Günlük yaşamlarında dahi ses çıkarmamak zorundalar. İlgi çekiciydi ancak ikinci üçüncü bölümler izlermiyim bilmiyorum. Filmi izlerken düşündüğüm bizim ofistekilerin burada pek uzun hayatta kalamayacaklarıydı :D




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder