17.07.2023

Hafta sonu izlediklerim

Prestij (The Prestige) - 2006
Yönetmen: Christopher Nolan 
Oyuncular: Hugh Jackman Christian Bale Michael Caine Scarlett Johansson David Bowie Daniel Davis Andy Serkis
Önceleri birlikte çalışan iki sihirbazın daha sonra rekabete ve hatta düşmanlığa dönüşen öyküsünün anlatıldığı filmin konusu, 19. yüzyılın İngiltere'sinde Viktorya Dönemi olarak anılan zaman diliminde geçer. Genç sihirbazlar olan Robert Angier (Hugh Jackman) ve Alfred Borden (Christian Bale) şöhret olma yolundadırlar. Angier'in eşi Julia Piper Perabo yaptıkları bir gösteri sırasında kaza sonucu ölünce, Angier olaydan Borden'i sorumlu tutar. Bu olay iki sihirbazın arasında ömür boyu sürecek olan düşmanlık ve rekabetin başlangıcı olur.

Zaman zaman izlerken sıkıldım. İki sihirbaz en iyi olmak için yarışırken birbirlerinin işlerini de sabote etmekte ve Robert Angier karısının ölümünden sorumlu tuttuğu Alfred Borden'a karşı bitmez bir nefret duymakta. 


İlk Korku (Primal Fear) - 1996
Yönetmen: Gregory Hoblit  
Oyuncular: Richard Gere Laura Linney Edward Norton Andre Braugher John Mahoney Alfre Woodard Frances McDormand Steven Bauer Terry O'Quinn
Kilisede görevli bir genç olan Aaron (Edward Norton) baş rahibi öldürmekle suçlanmaktadır. Savunmasını üstlenen deneyimli avukat Martin Vail (Richard Gere) tüm deliller aleyhine olsa da bu gencin ürkek ve acılı halini görünce masum olduğu kanaatine varır. Ancak hapishanedeki görüşmelerinden birinde beklenmedik bir şey olur, Aaron’da çoklu kişilik bozukluğu olduğu ortaya çıkar ve davanın gidişatı tamamıyla değişir.


Bana göre Aaron en başından beri suçluydu. siz ne düşünürsünüz izlerken bilemem?


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder