25.07.2024

Saksı Olmanın Faydaları
Geçmişte yaşadığı psikolojik travmaları zihninden atmakta zorlanan Charlie liseye başlar. Okula uyum sağlamakta zorlanan, kimseyle konuşamayan asosyal Charlie için yaşam, Sam ve Patrick ile tanışmasından sonra başka bir şekil alır. Kitaplar ve müzik Charlie'nin yaşamında önemli bir yer tutuyor iken, ilişki ve cinsellik konuları da hayatında yer etmeye başlar. Sosyalleşmeye başlayan, aşkı ve dostluğu tadan Charlie, travmatik etkilerden kurtulamadığı, sorunlu geçmişinin onu rahatsız etmeye devam ettiği bir yıl geçirir.





T-34, İ
kinci Dünya Savaşı sırasında Doğu Cephesinde kullanılan, İkinci Dünya Savaşı döneminden kalma bir Sovyet orta tankı olan T-34'e gönderme yapıyor. Film, Almanlar tarafından esir alınan tank komutanı Nikolai Ivushkin'in hayatını anlatıyor.

Aksiyon ve gerilim ile başlayan film, tutsaklık döneminde biraz sakinleşse de son bölümde yine hareketleniyor. Filmin bitmesine az kala ne güzel ne çıplaklık var ne aşk derken lafı azıma tıkadılar 😃




One upon a Crime
Sindirella ve kırmızı Başlıklı Kız masallarından bir Japon uyarlaması.
Belki de insanların kendilerini olduğu gibi kabul etmelerini öğütlemek için yapılmış bir uyarlamadır. Boş vakit geçirmek için izlenebilir.







Yakut Kırmızı (Rubinrot) 
Gwendolyn Shepherd aslında oldukça normal 16 yaşındaki bir gençtir. Kötü olan durum ailesinin çok fazla sır saklamasıdır ailenin bazı üyelerinde zaman yolculuğu geni vardır. Bir gün Gwen kendisini on dokuz yüzyılın sonlarında Londra’da bulur ve anlar ki bu gen kendisinde de vardır. Yapması gereken en önemli şey kendisi ile ilgili olan efsanenin ne olduğunu bulmaktır.

Filmin sonu havada kalmış sanki. Bir sonuç yok.
Devamı iki film daha varmış ama birbirleri ile bağlantılı olduğundan mı böyle eksik gibi bitmiş bilemedim. Bir de bir kez olsun, baş karakterler arasında bir aşk olmadan sadece arkadaş olmaları yasak mı acaba...







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder